Temagrupper

Temagrupperna går i ett pass lördagen 27.1 kl. 15-17. Rangordna tre temagruppsönskemål vid anmälningen.

1. Att skapa fred i världen
Runt om i världen pågår flera allvarliga konflikter, men även i våra egna liv kan vi uppleva situationer då vi har svårt att komma överens med andra. Hur kan vi bygga fredliga relationer i våra egna liv, och är det möjligt att skapa en fredligare värld? I denna workshop lär vi oss mer om dialog och fredsmedling, bland annat genom praktiska övningar.
Ledare: Mikaela Steffansson.

2. Från Woodstock till HipHop
Vi tittar på hur fredstemat blev den del av musiken och ungdomskulturen under proteströrelsen mot Vietnamkriget på 1960-talet. Vilka artister, låtar och händelser har format den fredliga protesten inom musiken? Hur ser läget ut idag? Har freden och protesten glömts bort i den moderna musiken? #Givepeaceachance
Ledare: Jan Edström.

3. Smink och hårverkstad
Vi går igenom hur man gör en snygg dagsmink steg för steg, testar olika håruppsättningar och gör oss redo för UK 50-årsfesten. Ta med dina egna sminker och sminkborstar.
Ledare: Julia Ämmälä.

4. En gång dalit – alltid dalit? Vad är människan värd?
Vad betyder det att Gud skapade alla till sin avbild? Under mina elva år i Nepal arbetade jag bl.a. bland dem som tillhör den lägsta kasten. Jag kommer att dela med mig av deras livshistorier och hur vi kan ge dem en bättre framtid. Medan vi diskuterar människovärde tillverkar vi enkla hantverk som säljs under UK till förmån för arbetet bland daliter i Nepal.
Ledare: Maria Westerling.

5. Changemaker
Ungdomar har en allt större roll i att skapa fred och få slut på konflikter. I temagruppen lär du dig olika sätt att tänka på fred och konkreta sätt som du kan vara med och skapa fred i världen. Changemaker specialiserar sig på att påverka i samhället I Finland så att livet I utvecklingsländer blir bättre. Kom och prova på fredsaktivism under en eftermiddag!
Ledare: Jonas Biström.

6. Speed Friending och lekar för gemenskap på läger
Vill du lära känna nya människor? Vill du lära dig nya lekar? Eller vill du bara ha roligt tillsammans med andra? Då är den här temagruppen något för dig! Vi leker flera gemensamma lekar, och genom speedfriendingen får du också en chans att prata med både bekanta och obekanta människor. Välkommen med!
Ledare: Nicolina Grönroos.

7. Läs till prov, studenten eller gör läxor
Stanna inte hemma från UK fastän du har skolarbeten som behöver göras. Här kan du i lugn och ro studera en stund. Ta med dig material och böcker som du behöver.
Ledare: Maria Björkgren-Vikström.

8. Muskelbygge i lekfull anda
För dej som vill röra på dej, vara ute, andas frisk luft, träna och leka. Vi kör ett träningspass som passar alla oberoende av träningsbakgrund: muskelträning med kroppsvikt. Det enda du behöver är lämpliga kläder för ett utepass samt att vara inställd på att passet även innehåller lite lekar.
Ledare: Tonja Paavola.

9. Hållbara relationer
Vi blir de vi är i relation till andra människor. Relationerna till familj, vänner, flick- och pojkvänner är viktiga för hur vi mår. Vi pratar om relationers härligheter och svårigheter och söker tillsammans recept på hållbara relationer.
Ledare: Yvonne Terlinden.

10. Du är kyrkan!
Eller är du? Unga sägs vara framtiden men ändå är majoriteten av förtroendevalda över 50år. Kom och diskutera hur vi kan förändra detta! Unga förtroendevalda drar gruppen och delar med sig sina bästa tips för att ställa upp i församlingsvalet 2018.
Ledare: Tanja Holm och Cecilia Alameri.

11. Sjung för fred!
Sång är glädje, gemenskap och en mäktig uttrycksform och din röst en fantastisk gåva. Kom med och sjung tillsammans för fred! Vi övar in låtar som framförs under helgen.
Ledare: Daniela Strömsholm.

12. Bibeltimme
Den goda boken, den heliga skriften – på Bibeltimmen bekantar vi oss med frid och fred i Bibeln, världens bäst säljande bok. Ta gärna med din egen Bibel.
Ledare: Mia Anderssén-Löf.

3 reaktion på “Temagrupper

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *