Praktisk info

Ta med dig:

 • liggunderlag och sovsäck (det finns inte sängar åt alla). Tips: Skaffa dig en uppblåsbar madrass
 • handduk
 • inneskor är bra att ha och varma kläder att sova i, det är oftast kallt i januari
 • egen mugg, med den får du billigare kaffe och te på kafé Peace of Cake
 • lämpliga utomhuskläder för dem som skall delta i temagrupp 8 Muskelbygge i lekfull anda eller inomhusträningskläder om du skall träna i gymmet

 

Säkerhet på Lärkkulla

OBS – ingen eld inomhus, förutom ljus vid andakterna. Vid brandalarm, sök dig omedelbart ut till den nya Samlingsplatsen som är på planen mellan rökrutan och kursgårdens gästhem. Säkerhetsansvariga på Lärkkulla är ekonomiföreståndare Clara Lundberg 044-7200460, och direktor Björn Wallén 040-7478841.

UK:s 50 års-fest

På lördagskväll kommer att vi fira att UK blir 50 år i år. Kvällen innehåller en festmiddag där du kan klä dig i smart casual eller retro. Du kan låta dig inspireras av något av UK:s årtionde. Efter festmiddagen har vi program i auditoriet.

Intyg

Ifall du behöver ett intyg för att få ledigt från skolan, kan du begära ett intyg över ditt uppdrag från församlingen. Tala med din ungdomsarbetsledare eller kyrkoherde, de har även ett rekommendationsbrev av biskopen som du kan ta med till skolan.

Om du får Ungdomens kyrkdagar som en kurs i ditt gymnasium/din skola kan du begära ett kursintyg från UK-kansliet eller från fredrik.kass@evl.fi.

Bastu

På fredag kl. 22.30 – 24 och på lördag kl. 23.30 – 00.30 är bastun i huvudbyggnaden varm för damer och bastun i kursgården varm för herrar. 

Peace of Cake

Caféet ”Peace of Cake” är öppet när dörren är öppen så välkommen in! Intäkterna i år går till utbildning för daliter i Nepal. En egen kaffemugg är bra att ha med sig. En pappmugg kostar extra. Du kan också vara med och hjälpa till i Peace of Cake. Meddela personalen i caféet när du vill komma och jobba en stund. Medarbetare är alltid välkomna! Cafépersonal är på plats fram till kl. 22.30 på torsdag och kl. 23.30 på fredag och lördag. Men man kan hänga i caféet fram till dörrarna låses kl. 01.

Första hjälp och själavård

På UK tänker vi att människan är en helhet. Om en del mår dåligt påverkas de andra delarna också. Därför vill vi erbjuda hjälp för både kropp, själ och ande. Vill du prata med någon kan du rycka tag i din ungdomsarbetsledare eller någon från själavårdsteamet. Det kan vara bra att få ta en pratstund i kapellet tillsammans.

Vid sjukdomsfall kan du dagtid ringa vår förstahjälpare Ann-Mari Karlsson 044-7229208 (ungdomsarbetsledare från Lovisa svenska församling). På natten finns sjukvårdsdejoureringen på rum 104 (Ann-Maris rum, 044-7229208) på kursgårdens internat. Allmänt nödnummer är 112.

UK-kansli

På UK:s kansli kan du fråga om program, temagrupper, hittegods, mm. Suvi-Tuulia Vaara ansvarar för kansliet, 040-688 1460.

Utställartorg

I aulan i kursgården ställer många aktörer ut sitt material till ditt förfogande. Passa på att bekanta dig med utbudet. Torget är öppet på lördagen. Välkommen!

Träff för förtroendevalda

Du som är förtroendevald i församlingen, kom med på en träff som Borgå stifts NAVI-representanter ordnar! Träffen ordnas kl 14.30 på lördagen i caféet.

Rökning

Det enda stället där rökning är tillåtet på Lärkkulla är en rökruta som är ute på gården framför gästhemmet.

Inkvartering i klassrum

En del av klassrummen på Lärkkulla kommer att användas både för inkvartering och för samlingar under fredagen och lördagen. Om du bor i ett av dessa klassrum bör du alltså rulla ihop sovsäcken och plocka ihop dina grejer på fredag och lördag morgon, så får du ha dina saker i fred. Det finns en lapp i de utrymmen detta berör.

Ungdomsarbetarsamling

Kaffepannan är varm för ungdomsarbetsledare och andra församlingsanställda på fredagen kl. 15 matsalen.

Dörrar och värdesaker

Ytterdörrarna på Lärkkulla är låsta kl. 01– 07. Har du värdesaker du vill lämna i säkert förvar kan du göra det till kursgårdens reception. 

Halsband med namnbricka

Då UK är slut ber vi att du lämnar tillbaka din namnbricka så att den kan återanvändas.

Gym

Vill du träna? Lärkkullas gym finns i den gamla squashhallen, se kartan.

 

10 BUDORD FÖR LÄRKKULLAS GYM/UK 2018

 1. Minimiålder för att använda gymmet är 15 år.
 2. Maximiantal personer samtidigt i gymmet är 15 pers.
 3. Ha varma kläder på dig, och värm upp innan träningen eftersom det är svalt i gymmet.
 4. Var försiktig med redskapen och vikterna, så att ingen tar skada eller att något går sönder. Lärkkulla ansvarar inte för eventuella skador.
 5. Visa hänsyn till andra i gymmet och använd ett redskap max 15min om det är kö, så att andra också kan använda redskapet.
 6. Var och en ansvarar för att det är snyggt i gymmet, lämna inte kläder eller skräp efter dig.
 7. Gymmet är öppet under fritid och ”håltimmar” under UK 2017 mellan kl. 8 – 21.
 8. Musik får gärna spelas i gymmet, beakta att folk har olika smak J.
 9. Duscha i eget rum, eller i samband med bastuturer i duschrummet.
 10. Hur funkade gympasset? Ge oss feedback! J

Filmande och fotografering på UK

Vi har fotografer som tar bilder för vår webbsida och sociala mediakanaler. Om du inte vill att foton på dig ska publiceras, ta kontakt med UK kansliet.

Fredsgrupper

I fredsgrupperna samlas vi i mindre grupper och pratar om teman som kommer fram under UK2018. Då du kommer till UK får du veta vilken grupp du tillhör och var den samlas. Poängen är att dina frågor är de viktiga och de som ska pratas om på samlingen, så var gärna aktiv. Under första fredsgruppspasset på fredagen samlas alla som är första gången på UK till en egen inspirations och infosamling om UK.

Twitter, Instagram och Facebook

Tagga dina postningar med #ungkyrka så syns de i flödet på UK:s webbplats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *