Praktisk info

Ta med dig:

  • liggunderlag och sovsäck (det finns inte sängar åt alla). Tips: Skaffa dig en uppblåsbar madrass.
  • Handduk
  • inneskor är bra att ha
  • egen mugg. Med den får du billigare kaffe och te i cafét.
  • Lämpliga inomhus träningskläder ifall du deltar i temagruppen i gymet.

Intyg

Ifall du behöver ett intyg för att få ledigt från skolan, kan du begära ett intyg över ditt uppdrag från församlingen. Tala med din ungdomsarbetare eller kyrkoherde.

Om du får Ungdomens kyrkodagar som en kurs i ditt gymnasium/din skola kan du begära ett kursintyg från UK-kansliet eller från sara.astrom@evl.fi

Bastu

På fredag kl. 22.30 – 24 och på lördag kl. 23.30 – 00.30 är bastun i huvudbyggnaden varm för damer och bastun i kursgården varm för herrar.

Café

Det kommer som vanligt att finnas ett café på UK. Caféet är öppet när dörren är öppen så välkommen in! Tema meddelas senare. 

 

Första hjälp och själavård
På UK understryker vi en holistisk människosyn och erbjuder hjälp för kropp själ och ande. Vill du prata med någon finns det möjlighet till själavård både i kapellet i huvudbyggnaden och i ett rumm i källaren. Man går in via den aulan som också leder till matsalen och biblioteket, kapellet ligger då till höger och följer du trappan ner kommer du till själavåresrummet i källaren. Själavårdare finns på plats fredag kl. 15-16.30 + kl. 22.30-23.30 och lördag kl. 13.15-14.30 + kl. 22.30-23.30. UK präst är Fred Wilén och du kan även rycka någon i själavårdsteamet i ärmen om du vill prata.

Som första hjälpare fungerar Ann-Marie Karlsson.

UK-kansli

På UK:s kansli kan du fråga om program, temagrupper, hittegods, mm.

Utställartorg

I aulan i kursgården ställer många aktörer ut sitt material till ditt förfogande. Passa på att bekanta dig med utbudet. Torget är öppet på lördagen. Välkommen!

Fria förmågors kväll

Ett traditionellt program på UK är lördagkvällens fria förmågor. Då är scenen öppen för var och en som vill uppträda med sång, sketch, dikt, dans, trollkonst, lek, människopyramid, roliga miner eller något annat. Det brukar bli ett strålande fyrverkeri av fria förmågor.

De tio första bidragen ryms med i showen, så anmäl ditt/ert programnummer så snabbt som möjlig, dock senast kl. kl. 13 på lördagen. Uppdateras inom kort med namnet på personen som du anmäler dig till.

Rökning

Det enda stället där rökning är tillåtet på Lärkkulla är en rökruta som är ute på gården framför gästhemmet.

Inkvartering i klassrum

En del av klassrummen på Lärkkulla kommer att användas både för inkvartering och för samlingar under fredagen och lördagen. Om du bor i ett av dessa klassrum bör du alltså rulla ihop sovsäcken och plocka ihop dina grejer på fredag och lördag morgon, så får du ha dina saker i fred. Det finns en lapp i de utrymmen detta berör.

Ungdomsarbetarsamling

Kaffepannan är varm för ungdomsarbetsledare och andra församlingsanställda på fredagen kl. 15.30 i matsalen.

Dörrar och värdesaker

Ytterdörrarna på Lärkkulla är låsta kl. 01– 07. Har du värdesaker du vill lämna i säkert förvar kan du göra det till kursgårdens reception.

Halsband med namnbricka

Då UK är slut vill vi gärna ha tillbaka din namnbricka så att den kan återanvändas.

Filmande och fotografering på UK

Vi har flera fotografer som tar bilder för vår webbsida. Om du inte vill att foton på dig ska publiceras på UK-webben, ta kontakt med UK kansliet.

Open space diskussionsgrupper

Open Space innebär att UK-deltagarna delas in i mindre grupper som samlas och samtalar om specifika ämnen.  Då du kommer till UK får du veta vilken grupp du tillhör och var den samlas. Poängen är att dina frågor är de viktiga och de som ska pratas om på samlingen, så var gärna aktiv. Under första Open Space-passet på fredagen samlas alla som är första gången på UK till en egen inspirations och infosamling om UK.
Twitter, Instagram och Facebook

Tagga dina postningar med #ungkyrka så syns de i flödet på UK:s webbplats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *