Fred och god vilja

Fred och god vilja

Fred och god vilja lyfts fram i videor under advent och jul. Videorna publiceras på kyrkans facebooksida och väcker tankar om tillgänglighet och om det finns en plats i våra hem, i vårt land, i vår värld −men främst i våra sinnen − för alla slags människor.

− Det finns massor av ensamma människor, säger Mary-Ann i den första videon. Hon håller daglig kontakt med sin 80 åriga moster och lyfter fram väntjänsten som en god sak.


I den andra videon berättar Elin på teckenspråk om den perfekta julen. Vinterväder, god mat utan gräl och sorg hör till det hon uppskattar i julfirandet.

På tredje advent ger Minea, 9 år, tips på hur man kan vara snäll på julen. Den sista videon publiceras på fjärde advent. I den berättar Husain vem han helst av allt skulle vilja fira jul med.

Videorna lyfter fram att kyrkan och församlingen är tillgänglig för alla.

− I videorna medverkar yngre och äldre, personer med olika kön, kulturell bakgrund och funktionshinder. Vi vill visa att en tillgänglig kyrka är en kyrka för alla. Att den kristna människosynen inkluderar alla och att församlingens uppgift är att motverka alla former av diskriminering, säger Maria Lindberg, dövpräst.

Svenska YLE lyfter också fram tillgänglighet och att bereda plats under hashtaggen #platsförentill.

Besök gärna webbplatsen jul.fi. Från mitten av december finns där en video med julevangeliet som framförs på ett annorlunda sätt.

Om du använder Snapchat kan du följa med en julkalender på kontot Ungkyrka. På kontot öppnas en ny snap-lucka varje dag i december fram till juldagen. Innehållet andas Fred & god vilja och utgörs av bland annat evenemang, julklappstips och gudstjänster. Kalendern görs av snapchattande unga och unga vuxna i Borgå stift.

Leave a Reply

css.php