Jesus är hela livets herre – inte bara de lyckliga stundernas

av den 28 Jan, 2012, under Blogg

Nu på morgonen har Kyrkodagar och UK besök av Hans Stiglund, som är biskop i Luleå stift i norra Sverige. Han skulle egentligen ha talat redan i går kväll, men tyvärr blev hans flyg från Sverige inställt. I dag talar han om möten, möten med Gud, och vad de betyder för vår identitet och vårt uppdrag som kyrka.

Stiglund säger också att Gud inte stänger dörrar för någon. Alla vi behöver ibland nåd och barmhärtighet. Fördjupning och förnyelse börjar då vi får återvända till de platser där vi en gång mött Guds kärlek. Att komma nära Gud i vardagen förändrar våra liv.

Stiglund tycker det är viktigt att vi som kyrka lyfter fram Jesu förkunnelser eftersom det hjälper oss att se på Gud och varandra med tydliga ögon. Han säger också att Gud inte förväntar sig att vi ska vara fullkomligt lyckliga – utan att vi ska leva äkta liv. Äkta liv innehåller sprickor men också starka sidor. Vi ska också orka existera då vi inte är glada.

Inga kommentarer för detta inlägg än...

Kommentering avstängd.

Share on Facebook