Jonas Helgesson på scenen igen

av den 27 Jan, 2012, under Blogg

Också deltagarna i Kyrkodagarna får lyssna på författre, föreläsare och stand up-komiker Jonas Helgesson som vi UK-ombud fick lyssna till redan i förmiddags. Det är lätt att förstå varför Helgesson är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare med över 200 uppdrag per år. Både unga och gamla är nästan dubbelvikta av skratt.

Den här gången talar han med humor mer om hur viktigt det är att vara sig själv. Det är egentligen bra att vi alla är olika. Helgesson säger att likhet kan aldrig bygga ett samhälle. Och likhet kan aldrig bygga ett kristet samhälle. Alla har sin egen plats i tillvaron. Att försöka vara någon annan än sig själv lönar sig inte – vem annan skulle vara du om inte du är det? Innan du upptäcker allting annat, upptäck dig själv. Var nöjd med den du är. Längta inte så mycket efter framtiden att du glömmer i dag.

Det är inte ofta en talare får stående ovationer. Helgesson får det för andra gången den här dagen.

Inga kommentarer för detta inlägg än...

Kommentering avstängd.

Share on Facebook