Hur utveckla hjälpledarutbildningen?

av den 27 Jan, 2012, under Blogg

UK diskuterar för tillfället hur man kunde utveckla hjälpledarutbildningen. I talarstolen önskade någon att det skulle ingå praktik i hjälpledarutbildningen, eftersom det är en sak att kunna teorin och en annan att sedan tvingas använda den i praktiken.

I bänkraderna påpekar en ungdomsledare också att det kunde vara skäl med praktik i en annan församling än den egna – på så sätt lär sig hjälpledaren sig också att stå på egna ben.

En annan talare önskade också mer verktyg för hjälpledaren vad gäller att kunna hantera eventuella krissituationer: hur hjälpledaren ska kunna behålla sitt eget lugn och samtidigt försöka hålla konfirmanderna eller barnen lugna.

Inga kommentarer för detta inlägg än...

Kommentering avstängd.

Share on Facebook