”Att gilla dansband är det största handikappet”

av den 27 Jan, 2012, under Blogg

Helgens första talare är Jonas Helgesson från Sverige. Med humor och energi berättar han om sin CP-skada och förklarar för UK deltagarna vad det egentligen handlar om. Livsglädje finns det gott om i Helgesson. Rubriken för talet är 7 saker jag lärt mig som CP-skadad. Han har dessutom skrivit två böcker.

Publiken skrattar gott då den första punkten dyker upp på skärmen – Jag måste inte heta Lady Gaga för att vara lycklig. Helgesson talar om livet som en stor gåva som alla har rätt att leva som sig själv. Och många fler skratt blir det under talet.

Helgesson delar också med sig av andra livsvisdomar: Satsa på det du kan eftersom Gud har gett alla olika talanger. Alla kan inte allt, men alla kan nåt. Låt dig inte ätas upp av dina begränsningar.  Ge inte upp fastän du möter motgångar. Ensam är inte stark, utan de människor du har omkring dig betyder allt. Och sist men inte minst – se på livet som en fet bonus.

UK tackar Helgesson med stående ovationer. Alla vi får garanterat något att tänka på efter att ha lyssnat på honom.

Inga kommentarer för detta inlägg än...

Kommentering avstängd.

Share on Facebook