Ge respons på Kyrkodagarna

av den 03 Feb, 2012, under Blogg, Kyrkodagar

Varmt tack för ditt deltagande i Kyrkodagarna i Vasa! Tack också för all den spontana feedback vi fått så här långt på arrangemangen. Genom att klicka på den här länken får du möjlighet att ännu utvärdera hur dagarna fungerade ur din synvinkel.

Ditt svar är viktigt, all respons hjälper oss att göra bättre dagar i framtiden! Blanketter är gemensam för de vuxna deltagarna, ungdomarna samt olika medverkanden och utställare.

Det tar ca 3-10 minuter att fylla i formuläret, beroende på hur många kommentarer du vill ge oss. OBS! Lämna inte datorn mitt i undersökningen, utan gör den till slut utan att avbryta.

OBS! Under veckoslutet 4-5.2 är det ett kort avbrott i användningen av responsblanketten, pga. en uppdatering som leverantören Webropol utför. Lyckas du inte då fylla i undersökningen så återkom vänligen på måndag.

Kommentarer inaktiverade för Ge respons på Kyrkodagarna mer...

av den 31 Jan, 2012, under Kyrkodagar

Kommentarer inaktiverade för mer...

Stämning från Kyrkodagarna i Vasa

av den 31 Jan, 2012, under Kyrkodagar, video

26-29 januari 2012 samlades ca 550 deltagare till Kyrkodagar i Vasa. Av dem deltog ca 200 i Ungdomens kyrkodagars program. Här lite samlad Kyrkodagsstämning.

Kommentarer inaktiverade för Stämning från Kyrkodagarna i Vasa mer...

Viktigt för kyrkan att bevara svenskan

av den 29 Jan, 2012, under Kyrkodagar, video

Centrala finlandssvenska institutioner samlades på Kyrkodagarna i Vasa till ett samtal om svenskan i Finland. Bror Träskbacka och Sixten Ekstrand berättar om samtalet.

Kommentarer inaktiverade för Viktigt för kyrkan att bevara svenskan mer...

Intervju med Maria Küchen

av den 29 Jan, 2012, under Kyrkodagar, video

Är kyrkans minskande auktoritet positivt eller negativt? Hör författaren Maria Küchens tankar från Kyrkodagarna i Vasa.

Kommentarer inaktiverade för Intervju med Maria Küchen mer...

Intervju med biskop Hans Stiglund

av den 29 Jan, 2012, under Kyrkodagar, video


Biskop Hans Stiglund känner samhörigheter med finlandssvenskarna.

Kommentarer inaktiverade för Intervju med biskop Hans Stiglund mer...

Bäst och sämst med högmässan

av den 29 Jan, 2012, under Kyrkodagar, video


Alla – unga och gamla – har en åsikt om högmässan. Här är några röster från Kyrkodagarna i Vasa.

Kommentarer inaktiverade för Bäst och sämst med högmässan mer...

Kyrkodagar – Söndag morgon

av den 29 Jan, 2012, under video

Kommentarer inaktiverade för Kyrkodagar – Söndag morgon mer...

Skratt i kyrkan

av den 29 Jan, 2012, under Blogg

I går kväll var ju en helt annorlunda upplevelse, med gemenskapskväll i Trefaldighetskyrkan här i Vasa där både UK:are och kyrkodagsbesökare samlades. Bland annat fick vi sjunga, höra Stefan Myrskog tala om lite glimtar ur UK:s historia och förstås – lyssna på årets huvudtalare Jonas Helgesson som roat oss här i dagarna. Det är inte ofta man kan säga att man suttit dubbelvikt av skratt i kyrkan – så borde det vara oftare. Efter gemenskapskvällen blev det enskilt program. Vi UK:are hade fria förmågors kväll, den roligaste programpunkten efter plenum.

Nu sitter jag här i Auditoriet Wolff för sista gången i år. Snart ska vi har vår sista plenumsession för i år. Det känns skönt att vi hann igenom alla motioner i går. Nu gäller det bara att välja planeringsgrupp för UK 2013 och bestämma var UK ska vara nästa år. Det ryktas att Lärkkulla har stort understöd. Efter plenum blir det Expedition Generation där vi UK:are får berätta för kyrkodagsbesökarna vad vi kommit fram till under de här dagarna.

Kommentarer inaktiverade för Skratt i kyrkan mer...

Mer tid för plenum

av den 28 Jan, 2012, under Blogg

Vi UK:are är som känt pigga på djupa diskussioner. Nu på eftermiddagen diskuterade UK möjligheten att inleda plenum redan på torsdag kväll. Många har upplevt att det inte finns tillräckligt med tid för plenarförhandlingar, och att söndagen ofta varit väldigt stressig vad gäller att hinna med allt.

UK beslöt att uppmana nästa års planeringsgrupp att i mån av möjlighet inleda plenum redan på torsdag kväll och att reservera mer tid för plenarförhandlingar. Det är ändå plenum som är kärnan i UK. Hur det sedan blir med mer plenum beror på var och när UK ordnas och den övriga tidtabellen.

Kommentarer inaktiverade för Mer tid för plenum mer...